Kelionė į kalnus

 

 
                     Aukštieji ir Žemieji Tatrai Slovakijoje

kelionė – kalnų turistinė stovykla

Numatoma kelionės data: 2014 06 22 – 28 d.

         Kelionės metu organizuojami keturi žygiai į Tatrų kalnus, gyvenimas – šiuolaikiškai įrengtame kempinge, taip pat į kelionės kainą įskaičiuotas maitinimas.Ši kelionė – puikus pasirinkimas mėgstantiems aktyvų poilsį ir pasiilgusiems sielos atgaivos, kurią teikia kalnai.

 

 Stovykla vyks Tatrų kalnuose – Slovakijos ir Lenkijos pasienio ruože miestelyje Tatranska Lomnica. Aukštieji Tatrai – nacionalinis parkas, kuriame saugomas kalnų kraštovaizdis (kalnai, kriokliai, upeliai, ežerai), gyvūnija ir augalija. Šie kalnai atviri ir prieinami visiems, sėkmingai keliauti gali tiek vaikai, tiek solidaus amžiaus žmonės. Nereikia būti patyrusiam kalnuose, kad galėtumėte tvarkingais ir saugiais takais įkopti į viršūnes ar pereiti perėjas.

Gyvensime kempinge “Tatranec” palapinėse (dušai, prausyklos, tualetai, kempingo teritorijoje veikia kavinė). Kiekvieną dieną išeisime į žygį ir grįšime nakvoti į kempingą. Žygio pradžios vietą pasieksime traukinukais arba autobusu. Žygio metu nešimės nedideles kuprines su pietumis, pinigine, šiltesniais rūbais, skraiste nuo lietaus.

Keliausime po 5 – 8 val. per dieną. Maistą gamins virėjas padedamas budinčių. Vakarosime su daina, prie laužo, vyks naktiniai kino seansai ir žaidimai po atviru dangumi.

Stovyklos programa:

1 diena. Išvykimas iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją. Naktis autobuse.

2 diena. Atvykimas į Tatranska Lomnica kalnų kurortą. Įsikūrimas kempinge. Aklimatizacinis žygis prie krioklių – Maly Skryty Vodopad (1233 m). Einame iki Rainerova Chata. Tai seniausia trobelė Slovakijos Aukštuosiuose Tatruose, pastatyta XIX. a. viduryje.  Jos įkūrėjas J.J. Rainer manė, kad palengvins turistų žygius, kai kalnuose būna blogas oras. Leidžiamės į Stary Smokovec kalnų kurortinį miestelį.

3 diena. Vykstame į Žemųjų

Viduramžiais miestas buvo svarbus prekybinis centras, iki šių dienų išsaugojo senąją miesto dalį su Šv. Jokūbo bažnyčia. Aplankome didžiausią šiame regione Spiš pilį, saugojusią prekybinius kelius iš pietų į šiaurę. Lankomės Belianska stalaktitų-stalagmitų urvuose.

5 diena. Žygis į Rysy (2499m) arba Krivan (2494m) viršūnę. Viršūnės papėdėje aplankome “Chata pod Rysy“, kur ilsimės ir ragaujame kalnų žolelių arbatą. Rysy viena nuostabiausių Aukštųjų Tatrų viršūnių. Iš čia atsiveria nuostabi Slovakijos ir Lenkijos kalnų panorama.

6 diena. Keltuvu keliamės iki Skalnate Pleso ežero ir kalnų taku keliaujame į Stary Smokovec. Iš ten traukiniu vykstame į Popradą. Tai didžiausias Aukštųjų Tatrų regiono miestas. Poilsis vandens atrakcionų parke „Aqva city“. Laisvas laikas. Pavakare išvykstame į Lietuvą.

7 diena. Kelionė per Lenkiją. Vakare grįžtame į Lietuvą.

Numatoma kelionės kaina – 580 Lt

Į kainą įskaičiuota: maitinimas, kelionė autobusu, 4 nakvynės kempinge, ekskursinės, turistinės programos, , sveikatos draudimas ir draudimas nuo nelaimingų atsitikimų.

Į kainą neįskaičiuota: Išlaidos vandens parkui, lankytiniems objektams, keltuvams ~ 30 Eu.

Reikalingi dokumentai: LR piliečio pasas arba asmens tapatybės kortelė, Europos sveikatos draudimo kortelė .

 Tautvydas Šukys                 

                                                                                                                                                   Telefonas pasiteiravimui: 8 671 39570

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook